Wederspeelbaarheid en de groeiende spellenverzameling

Geplaatst door

Ken je dat? Een kast vol spellen die bijna nooit gespeeld worden, omdat er altijd iets nieuws te spelen is? Als het antwoord ‘ja’ is, ben je een gecertificeerde spellengek. Maar vrees niet, want het ligt niet aan jou. Het zijn de spellen.

Ieder jaar komen er massa’s spellen uit. De meeste zijn hooguit de moeite waard voor een enkel kennismakingspotje, een paar zijn ronduit goed en daartussen hebben we de grauwe massa. En het is die massa die het probleem is. Leuk genoeg om een paar keer te spelen en daardoor misschien wel om te kopen, maar om de een of andere reden bereiken ze snel hun uiterste houdbaarheidsdatum.

De bittere waarheid is gewoon dat de wederspeelbaarheid van de meeste spellen niet geweldig is. Ik beken hier ook schuld, want mijn kast puilt uit van de ‘prima’ titels die ik waarschijnlijk niet eens echt zou missen als ik ze niet had. Spellen die leuk genoeg zijn voor 5 tot 10 potjes, maar nog meer? Het zijn alleen de echte topspellen die ook na 20 potjes leuk blijven om te doen. Helaas zie je dat niet direct na een potje of drie.

Het wordt dus tijd mijn verzameling eindelijk eens grondig te herzien. En natuurlijk moet ik proberen om me straks in Essen in te gaan houden. Misschien helpt het als de adviezen van deze geeklist uit mijn hoofd leer? En wie weet kan ik mijn verzameling op lange termijn dan onder de grens van 200 houden. Mijn spellenkast (en een niet nader te noemen huisgenoot) zou dat erg waardereren.

3 reacties

  1. Met mijn aanstaande verhuizing wil ik ‘de’ verzameling ook fors inkrimpen om vrijwel dezelfde redenen als in de bijdrage. Ik doe bepaalde spellen gewoon niet meer, of vind ze niet leuk. Probleem is natuurlijk wel dat ik met een vriendin met verzamelaarsbloed zit—en die vindt opschoonacties om van te gruwen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *