Welkom op het nieuwe Spellengek!

Geplaatst door

Je moet nu eenmaal met je tijd mee, ook deze site ontkomt niet aan dat cliché. Omdat het vorige ontwerp van spellengek.nl alweer 13 jaar oud was, werd het wel eens tijd om dat te vernieuwen. We komen van ver, zoals je hieronder kunt zien:

Wat in 1999 begon als een bordspellenhoekje in een Magic-site van Peter Hein werd in 2000 een eigen site met Nederlandstalige spelrecensies van bord- en kaartspellen. Van de meeste spellen kon je toen met gemak alle beschikbare online recensies lezen, zeker in het Nederlands. Dat was voor ons de belangrijkste reden om met Spellengek te beginnen.

Later kwamen daar ook het weblog bij, met daarin de inmiddels jaarlijkse verkiezing van de honderd populairste bordspellen van de Lage Landen.

Behalve dat we het tijd vonden voor een nieuw ontwerp (inclusief een lettertype waar je niet voortdurend om wordt uitgelachen) wilden we hiermee ook een einde maken aan die scheiding tussen site en blog. Op deze nieuwe plek is alles bij elkaar gekomen en in aparte menu’s ondergebracht. Daarbij hebben we de top-100 een eigen plekje gegeven, zodat je die makkelijk terug kunt vinden.

Wat er verder nieuw is, is dat je nu bij iedere recensie zelf een opmerking kunt plaatsen, bijvoorbeeld wat je zelf van dit spel vindt. En als je geen zin hebt om iets te typen, kun je nu bij ieder spel een waardering van 1 tot 5 sterren geven. Zo lees je niet alleen wat wij van een spel vinden, maar ook wat de bezoekers van deze site vinden.

De aanpassing die we zelf het belangrijkst vinden is dat we alle spellen nu ingedeeld hebben in verschillende categorieën (de meeste op basis van complexiteit) en dat we per categorie enkele spellen er als onze tip uitlichten. Ben je gewoon op zoek naar een goede tip voor iedere potentiële spellenliefhebber, dan ben je bij ons aan het goede adres. Want dat is onze belangrijkste missie: een wegwijs bieden voor mensen die op zoek zijn naar het passende spel.

Snuffel lekker rond op deze vernieuwde site, en laat ons weten wat je vindt. We zijn erg benieuwd!

8 reacties

  1. Hoi Erik,

    We zijn achter de schermen bezig met een nieuw overzicht met de recensies per beginletter van het spel. Nog even geduld dus.

    En als je de pagina waar je per ongeluk een verkeerde waardering hebt gegeven ververst, dan kan je je waardering aanpassen (dat lukt in ieder geval op deze manier op een laptop). Ik geloof niet dat je hem helemaal weg kan halen, maar je kan een fout wel herstellen.

    Groetjes Dagmar

  2. Ziet er mooi uit. Ik vond het alfabetische overzicht ook wel prettig maar dit gaat vast ook lukken.
    Heb nu al wel 2x per ongeluk een spel een rating gegeven. Dat gaat op de telefoon wel heel makkelijk fout waardoor de getoonde ratings niet veel zeggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *