Dier op Dier: Het grote avontuur

Geplaatst door

2-4 spelers
15 minuten
Auteur: Klaus Miltenberger
Uitgever: Haba (2010)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Na twee kleine spin-offs het duel en het kaartspel) wordt het dier op dier imperium door Haba nu uitgebreid met een hele grote spin-off: Dier op Dier Het grote avontuur. De doos waar dit spel in zit is in ieder geval zonder meer groot te noemen. De doos is helaas alles behalve tot de rand gevuld. Er zitten slechts 26 houten dieren in, een dobbelsteen en opdrachtkaarten.

In Dier op Dier Het grote avontuur moeten de spelers wederom dieren stapelen. Dit keer op en rond een krokodil die op een loopbrug staat. De loopbrug is heerlijk stabiel en het is dan ook vooral een oogstrelende toevoeging dan een speltechnische. Het is dit keer niet de bedoeling om zo snel mogelijk al je beesten kwijt te raken, maar om opdrachten te vervullen.

Aan het begin van het spel hebben de spelers namelijk drie opdrachten gekregen. Op de opdrachtkaartjes staan drie dieren afgebeeld en de speler moet er vervolgens voor zorgen dat deze drie beesten op de brug komen te staan en elkaar nog aanraken ook. Je mag hierbij gebruik maken van de dieren die andere spelers neerzetten, zodat je soms zonder zelf ook maar iets te hebben gedaan al een opdracht afrond. Als je de dierenpiramide omstoot, krijg je er een extra opdracht bij.

Een ander verschil met het origineel is dat je geen eigen voorraad dieren hebt, maar dat alle dieren in vier groepen staan opgesteld rondom de doos. Door een worp met de dobbelsteen bepaal je uit welke groep je een beest mag pakken om neer te zetten.

… en de waardering

Dier op Dier Het grote avontuur zit wat betreft spelidee een stuk dichter bij het originele Dier op Dier dan de twee kleine spelletjes. Dit is het speelplezier wat mij betreft flink ten goede gekomen. Toch kan het nog steeds niet tippen aan de kracht van de eenvoud van het origineel. Het vervullen van opdrachten is een extra dimensie, maar het spelplezier zit nog steeds in het stapelen van de beesten. De opdrachten maken dit niet leuker of spannender en voegen in die zin niets toe. Wat je dan over houdt is een slap aftreksel van Dier op Dier, het aftreksel is nog sterk genoeg om leuk te zijn om te doen, maar geef mij nog steeds maar the real thing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *