Gespeeld in juli en augustus

Geplaatst door

Tja, de zomer is doorgaans niet zo’n spannende spellentijd. Er komt weinig nieuws uit en op vakantie heb ik toch de neiging het wat lichter verteerbare assortiment mee te nemen. Het Puerto Rico kaartspel was dit jaar de pittigste titel in de bagage, dus dan weet je het wel.

Ik heb dan ook weinig nieuwe spellen gespeeld. Wel een hele goede, dat ik maar als beste nieuwe spel van de zomer uitroep. En eigenlijk is het helemaal geen echt ‘nieuw’ spel, maar een bestaand spel met nieuwe kaarten. Ik heb het natuurlijk over

Dominion: Intrigue
Meer lees je in de recensie. Samenvattend: Intrigue biedt meer keuzemogelijkheden en daarnaast eindigt het spel vaker doordat niet alleen de Provincies op zijn, maar drie stapels. In standaard Dominion zag je dat bijna alleen als de Heks en/of de Tuinen in het spel zijn, of bij hele trage samenstellingen. Binnenkort hoop ik een stukje te schrijven met mijn bevindingen per kaart.

Andere nieuwe spellen:

Fettnapf: een lollig kaartspelletje dat veel van je concentratievermogen en geheugen vergt. Maar zelfs dan is het chaos troef. Oh ja, en het is erg frustrerend als je linkerbuurman nooit gedwongen is buiten de bandbreedte van 10-30 te gaan!

Ghost Stories: voor samenwerkingsspellen heb ik een zwak, dus Ghost Stories heeft direct een streepje voor. Na twee rampzalige potjes vond ik het, masochist die ik ben, ronduit schitterend. Sindsdien niet meer gespeeld, maar ik vraag me af of het niet zinloos te moeilijk is. Ik speel het graag nog een paar keer om het uit te vinden.

Ramses Pyramid: leuk hoor, Lego en Knizia, maar deze combinatie vond ik nog niet zo geslaagd. Erg veel gedoe met het draaien van die piramide en het los- en vastklikken van de poppetjes. En uiteindelijk beslist het zeszijdige monster. Matig, matig. Caveat lector: slechts 1x gespeeld.

Säulen der Erde: Das Duell der Baumeister: hier verwachtte ik misschien teveel van, maar mijn eerste potje beviel me maar zo-zo. Het systeem met die fiches bevalt me niet zo, maar dat kan er ook aan liggen dat ik die strijd altijd verloor. Wat me meer tegenstond was dat de achterstand die ik al vroeg opliep dankzij een ongelukkige draai van de fiches nooit meer in kon halen. Vooral omdat het toen nog ruim een half uur duurde voor ik officieel verloren had.

…en nog een paar kinderspelletjes van Haba waar ik na één keer spelen nog niet zoveel over te melden heb.

En dan nog de telling: in totaal 167 potjes gespeeld, verdeeld over 45 spellen. Alles van meer dan twee potjes:

46x Finito
24x Dominion: Intrigue (zelfstandig)
19x Dominion (inclusief in combinatie met Intrigue)
18x Tai Pan
4x Kiekeboe
3x Cthulhu Rising, Halli Galli Junior en Race for the Galaxy
2x Alhambra, Take 5!, Fettnapf, Finca, Ghost Stories, Regenboogslang, Pandemie, Lost Cities, Stoom en Geharrewar in de Sushi-bar

2 reacties

  1. @Dagmar: Wat je fout doet is dat je nooit 's iemand uitnodigt om een middagje/avondje spelletjes te komen doen…

    (hint hint)

    En verder is het met Finito natuurlijk makkelijk om boven de 100 spellen per maand uit te komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *