Jungle Speed Uitbreiding

Geplaatst door

UITBREIDING
3-8 spelers
15-60 minuten
Auteur: Thomas Vuarchex en Pierrick Yakovenko
Uitgever: Asmodée (2003)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

In Nederland is Jungle Speed nooit echt doorgebroken, in het land van herkomst Frankrijk was het een groot succes. Zoals dat vaker gaat met succesvolle spellen duurde het niet lang voor de eerste uitbreiding een feit was. Vooralsnog alleen in het Frans, maar omdat het spel geen tekst bevat hoeft dat voor niet-Franstalige fans geen probleem te zijn.

Dat betekent echter niet dat de uitbreiding niets nieuws bevat. Onder de tachtig nieuwe kaarten bevinden zich twee nieuwe speciale kaarten. Bij een moeten de spelers allemaal hun hand op de totem leggen, waarbij de snelste speler al zijn omgedraaide kaarten aan de langzaamste mag geven. De andere special kaart is er eentje die hoofdpijn kan veroorzaken: tot de volgende actie ga je namelijk geen duel aan op basis van je eigen bovenste kaart, maar op die van je linkerbuurman. Wie je tegenstander in dat duel is zie je later wel.

Op deze speciale kaarten na verandert er eigenlijk weinig. Voor de rest bevat het spel voornamelijk kaarten met symbolen die tot dezelfde families behoren als in het basisspel: lussen, cirkels, enzovoort. De nieuwe symbolen lijken wel trouwens gemeen veel op de oude, dus het is wel opletten geblazen!

… en de waardering

Voor de fans van Jungle Speed is de uitbreiding bijna een noodzakelijke aanschaf. De nieuwe actiekaarten geven weer wat variatie en de nieuwe symbolen zorgen voor extra hoofdbrekens omdat ze zo verschrikkelijk veel op de oude lijken.

Let er wel op dat je de tip in de regels om niet alle kaarten te gebruiken wel opvolgt, anders duurt het spel te lang en komt het te weinig voor dat er twee dezelfde symbolen op tafel liggen. Het leukst is om enkele families van symbolen te gebruiken. Zo komt het erg vaak voor dat symbolen (bijna) hetzelfde zijn, wat voor meer uitdaging en speelplezier zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *