Kikeriki

Geplaatst door

2-5 spelers
5-10 minuten
Auteur: Heinz Meister
Uitgever: Haba (2001)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Als een spellengek kinderen krijgt, is natuurlijk een van de eerste gedachten: Ha, daar kan ik over een paar jaar spelletjes mee doen! Enig geduld is daarbij noodzakelijk, want bij de meeste kinderen moet je tot de peutertijd wachten voor ze over voldoende concentratievermogen beschikken om een spel te spelen. Niet voor niets is vier jaar doorgaans de minimale leeftijdsaanduiding die je op kinderspellen aantreft. Een van de weinig uitzonderingen is memory. Een andere is Kikeriki, waar de minimale leeftijd drie blijkt te zijn. Je kunt dus raden wat ik mijn oudste dochter voor haar derde verjaardag gaf.

Het spel bevat een dobbelsteen, vijf houten poppetjes en een aantal kartonnen kaarten met verschillende dieren en gekleurde stippen. De vier spelvarianten zijn allemaal variaties op bekende spelprincipes: drie dobbelspelletjes (van het type dobbel en verplaats de pion) en een memory-variant. In feite niets verheffends en geen dingen die je in andere kinderspellen niet ook aan kunt treffen.

… en de waardering

Kikeriki presenteert zich als ‘mijn vier eerste spellen’. Gezien de leeftijdsindicatie kan dat zomaar kloppen. Maar de verschillende spelvarianten zijn niet echt bijzonder te noemen. Teleurstellend is een beter woord. Mijn oudste was er nooit echt in ge├»nteresseerd,terwijl ik memory nog wel eens aan haar kon slijten. Inmiddels speel ik veel leukere titels als Dier op Dier en Gulo Gulo met haar en ligt Kikeriki te verstoffen. Wie dus op zoek is naar een leuk spel als alternatief voor memory om met zijn of haar peuter te spelen kan dus nog beter even verder zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *