Koningsdag 2021

Geplaatst door

Net als waarschijnlijk veel spellenliefhebbers is normaal het bezoek aan de rommelmarkt het hoogtepunt van mijn Koningsdag (ik ben niet zo koningsgezind). Ik vind het leuk om te kijken of er leuke spellen voor een prikkie te krijgen zijn (bijvoorbeeld om daarna weg te geven aan vrienden). Verder speur ik altijd naar goede puzzels voor mijn verstandelijk gehandicapte zus (50-100 niet grote, stevige stukjes met een afbeelding die haar aanstaat, zoals puzzels van Djeco en Crocodile Creek). Door Corona gingen dit jaar natuurlijk alle rommelmarkten niet door  en verviel daarmee mijn Koningsdag-ritueel voor de tweede keer. Om toch nog een beetje Koningsdag-gevoel te hebben, hebben Niek en ik daarom spellen met een Koningsdag-tintje gespeeld (en een oranje tompouce gegeten).

Het eerste spel wat we deden was Calico omdat het kleedje dat je op deze manier maakt natuurlijk heel erg doet denken aan de kleedjes waarop mensen op de rommelmarkten hun sp(e)(u)llen uitstallen. Om het spel nog wat extra feestelijk te maken, deden natuurlijk de oranje katten mee.

Vervolgens hebben we twee potjes Majesty gespeeld om de verjaardag van onze eigen majesteit te vieren. Op de doos van dit spel staat een Koningin, maar daar hebben we ons niet door laten tegenhouden.

Het derde spel dat op tafel kwam was Ticket to Ride Nederland. Het spelbord van dit spel is rijk voorzien van allemaal Nederlandse symbolen en dus past het goed bij onze nationale feestdag. Onze treintjes hebben Eindhoven en Den Haag met elkaar verbonden en dus had de koninklijke familie de trein kunnen nemen van en naar Eindhoven voor hun bezoek.

Het laatste spel dat we gespeeld hebben was Arraial. In dit spel staan drukbezochte straatfeesten centraal. Hoe meer bezoekers hoe beter. Ik zag op het journaal dat (tot mijn verbazing) sommige mensen dit onderdeel van onze Koningsdagtraditie al weer in de praktijk brachten. Ik wacht daar nog liever even mee, maar kijk er wel naar uit dat het weer mogelijk is om met zo veel mensen op een kluitje te staan (Spiel, Spellenspektakel, Spellendagen).

Hopelijk/waarschijnlijk kunnen we volgend jaar weer op de normale manier Koningsdag vieren. Ik ben benieuwd of we dan een inhaalslag op de kleedjes gaan zien omdat mensen twee jaar niets konden verkopen of dat het een karige boel wordt omdat mensen vorig jaar met de grote Corona-schoonmaak-acties alle hoeken en gaten van de zolder hadden uitgemest en alles voortvarend naar de kringloop of het milieupark hebben gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *