Reünie All Games on Deck 2024

Geplaatst door

In februari ben ik mee geweest op de All Games on Deck bordspellencruise (lees hier mijn blogje als je meer wilt weten). Het was een geweldig leuke week, waarin ik heel veel leuke nieuwe mensen heb leren kennen. Aan het eind van de week was wel duidelijk dat deze eerste Beneluxiaanse Bordspellencruise een vervolg zou krijgen. Dit weekend waren we uitgenodigd in het nieuwe bedrijfspand van 999 Games voor de reünie én om de plannen voor volgend jaar te horen. We begonnen met een rondleiding door het gebouw, dus dat zal ik ook doen. Maar als je niet kan wachten op meer informatie over de bordspellencruise, dan kan je de rondleiding overslaan door snel naar beneden te scrollen.

Het gebouw van 999 games is nog maar een paar maanden in gebruik en alles is dan ook nog spiksplinternieuw. En alles ademt 999 Games. het was echt een feest om in dit gebouw rond te lopen. Ik neem jullie mee via de foto’s.

Ik vond het mooi om te zien dat meteen bij de ingang er een gedenkplaat hing waarop staat dat namens de helaas te vroeg overleden oprichter van 999 Games de eerste steen voor dit enorme gebouw is gelegd. Hij is duidelijk niet vergeten en zo hoort het ook.
Bij de entree hangen grote dobbelstenen in de lucht. Het kan niet missen, je bent bij een spellenuitgever over de vloer.
Ik kon het niet laten om even achter deze ontvangstbalie te gaan zitten om te doen alsof ik mijn droombaan had binnen gesleept.
Op verschillende plekken in het gebouw stonden snoeppotten die gevuld waren met spelmateriaal. En in plaats van schilderijen waren er ook spelonderdelen ingelijst. Vaak waren dat speelkaarten, maar zoals je hier ziet ook af en toe meeples of dobbelstenen.
Naast de entree zit een grote ruimte waarin winkeliers alle spellen van 999 kunnen bekijken en waar zij inspiratie op kunnen doen voor hoe ze de spellen kunnen neerzetten.
In deze zaal keken wij natuurlijk onze ogen uit. Het was super leuk om een keer het hele aanbod van 999 op een rij te zien staan. Wat hebben zij ontzettend veel spellen. En dan zijn dit alleen nog maar de spellen die ze nu verkopen.
Er zijn jaloersmakend veel vergaderzalen bij 999 Games en ze zijn jaloersmakend mooi. Elke vergaderzaal heeft een eigen spelthema. Vergaderzalen hebben dan ook niet alleen een nummer, maar ook een naam en een ikoon.
Op de muren van de vergaderzalen zie je de prachtige illustraties van de spellen terug komen.
De Halli Galli vergaderzaal
Mede cruiser Martijn was ook dolenthousiast over de El Dorado vergaderzaal
30 seconds vergaderzaal
En natuurlijk ontbreekt de vergaderzaal niet die verwijst naar het spel waar het allemaal mee begon.
Maar dit was (jullie kennen me) natuurlijk mijn favoriete vergaderzaal.
De Wingspan vergaderzaal, met twee grote vogels op de prachtig blauwe muur.
Kijk naar al die details. Hier hoop je gewoon dat je vergadering uit gaat lopen.
En nog een aanwijzing dat ze bij 999 aan droombanen doen: je kan er schijnbaar je hond mee naar het werk nemen en je hond krijgt dan zijn eigen kussentje. Hoe tof is dat.
En als je nou niet van honden houdt, dan neem je gewoon je vis mee naar kantoor. Of zou deze vis van iemand zijn die op vakantie is en waarvan de collega’s gewoon even op de vis passen? Als dat het is, dan is het toch ook geweldig! Dan heb je niet alleen een topbaan, maar ook topcollega’s.
Aan het eind van de rondleiding kregen we het magazijn met reserve-onderdelen te zien. In stellingkasten staan alle mogelijke onderdelen opgesteld om naar jou toe te sturen voor het geval je per ongeluk iets bent kwijtgeraakt. Ik weet uit eigen ervaring dat de klantenservice van 999 fantastisch is en nu snap ik ook waarom. Dit zijn tegels voor Carcassonne.
Maar ze hebben ook een ruime voorraad reserve Dominion-kaarten.
En stapels vervangende stenen voor Regenwormen. Het is echt grappig om speelstukken zo op voorraad te zien liggen.
De meest fascinerende doos in de opslagruimte vond ik deze. Schone T-shirts voor noodgevallen. Je gaat je toch afvragen wat voor noodgevallen ze meegemaakt hebben dat ze deze doos hebben neergezet. Ik heb het niet durven vragen, maar mijn fantasie draait overuren.
En natuurlijk kon ik het niet laten om ook een selfie te maken met de zwevende dobbelstenen op de achtergrond. Ik was echt onder de indruk van dit pand.
Alles aan het pand ademt 999 Games en spellen. Tot de cijfers boven aan de laaddokken in de huisstijl van 999 Games aan toe. Echt heel knap gedaan.
De enige verbetering die ik nog kon bedenken was dat bij de laadpalen natuurlijk Hoogspanning had moeten staan en een logo uit dit spel had moeten worden gebruikt. Maar een kniesoor die daar op let. Dikke duim omhoog dat de laadpalen er waren.

En dat was de rondleiding door het 999 Games pand. We zijn helaas niet in het echte magazijn geweest, maar aan het formaat van het gebouw te zien, moet dat gigantisch zijn. Ik wil niet weten hoeveel spellen je in dit gebouw kwijt kan, maar het moet enorm zijn.

Na de rondleiding door het pand gingen we naar de kantine met dakterras (!) waar achtereenvolgens Kyra en Robert Pieter van Captain Cruise uit de doeken deden wat we volgend jaar kunnen verwachten. Daar komt die dan:

We gaan met de Rotterdam van de Holland America Line
In de eerste week van juni naar Noorwegen!
De vanaf prijs is 1049 euro per persoon. Daarvoor krijg je een binnenhut zonder verdere extra’s (zoals een drankenpakket). Maar natuurlijk kan je ook buitenhutten, balkonhutten of zelfs suites boeken, maar die zijn natuurlijk duurder. En verder kan je uit verschillende drankenpakketten kiezen. Als je meer info wilt, neem dan even contact op met Captain Cruise, dan vertellen zij je meer. Je kan ze mailen op: info@captaincruise.nl
Uit de enquête na afloop van de cruise kwamen een aantal verbeterpunten en Kyra is druk bezig om die op te pakken. De belangrijkste daarvan was wel dat we graag een zaal willen hebben die continue beschikbaar is om in te spelen.
En het goede nieuws is dat dat meer dan gelukt is. We krijgen niet één maar zelfs drie zalen om spellen te doen. En op de zeedagen is ook nog de Boardgameroom exclusief voor ons en hebben we dus zelfs vier zalen om te spelen.

Na de presentatie van de plannen, konden we nog een half uurtje onder het genot van een chipje, pinda, droplolly en drankje met elkaar bij kletsen. Ik had de indruk dat veel mensen net zo enthousiast zijn over de plannen voor volgend jaar als ik ben. Ik ben blij met de gekozen route, het tijdstip en met de gekozen rederij. In vergelijking met vorig jaar wordt de cruise wat duurder, maar ik heb dat er graag voor over. Ik ben al een keer eerder met de Rotterdam naar Noorwegen geweest (maar dan een net andere route) en dat is me toen heel goed bevallen (ik schrijf er over in het onderste deel van dit maandoverzicht). Ik ga dus volgend jaar zeker weer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *