Spellen top-100 van de Lage Landen, editie 2021

Geplaatst door

Welkom bij alweer de tweede corona-editie van deze lijst. Dat had ik een jaar geleden niet durven denken of vrezen en daar ben ik vast niet de enige in. Voor mij was het geen best jaar voor nieuwe spellen. Ik ben benieuwd of dat voor jullie ook geldt. Gaan we dit jaar beduidend minder nieuwe binnenkomers zien? Maken solospellen een race naar de top? Of gewoon de toegankelijke spelletjes die je in iedere thuissituatie op tafel krijgt? Met deze knagende vragen open ik de stembus voor de enige echte spellen top-100 van de Lage Landen.

Stuur ook nu weer de lijst met je favoriete spellen naar spellengektop100@gmail.com De regels zijn dezelfde als altijd:

-stuur een lijstje in van minimaal 10 en maximaal 20 spellen met daarin:
-je nr. 1
-je nummers 2-10 in willekeurige volgorde
-(eventueel) je nummers 11-20 in willekeurige volgorde

ieder genre is welkom, computerspellen natuurlijk uitgezonderd

uitbreidingen zoals Steden en Ridders tel ik als stem voor het basisspel

zelfstandige varianten zoals Ticket to Ride: Europa tel ik wel apart. Een uitzondering is Dominion: Intrige en soortgelijke zelfstandig speelbare uitbreidingen

-stemmen kan tot en met 30 april; daarna maak ik de lijst op

commentaar bij een spel? Graag! Uit de commentaren maak ik een selectie om in het overzicht te plaatsen.

Voor een terugblik kun je eens een kijkje nemen bij de vorige jaargang.  

2 reacties

 1. 1 Scythe
  2-10
  Terra mystica
  Nusfjord
  Wingspan
  Tapestry
  Everdell
  Architecten VHWK
  Rovers van de Noordzee
  Agricola
  De Taveerne van de oude stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *