Klein Donderheksje

Geplaatst door

2-4 spelers
15 minuten
Auteur: Imke Krämer
Uitgever: Haba (2006)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Het kleine donderheksje mag vanavond voor het eerst naar het grote bal op de heksenberg. Ze heeft er heel erg zin in, maar vind het ook een beetje spannend. Het is namelijk de eerste keer dat ze in het donker zo’n lang stuk moet vliegen op haar bezemsteel. Als ze de weg nou maar kan vinden!

In Klein Donderheksje zijn de spelertjes allemaal heksjes die voor het eerst de weg naar de toverberg moeten zien te vinden. Alle spelers hebben vijf kaarten voor zich liggen met daarop plaatjes van de standaard uitrusting van een heks: een zwarte kat, een bezem, een toverdrankje, een mooie puntmuts en een toverstafje.

Tijdens je beurt gooi je met een dobbelsteen waar ook dezelfde plaatjes op staan als op de kaartjes. Je moet vervolgens proberen om bij één van je medespelers hetzelfde plaatje open te draaien. Als dit lukt, mag jouw heksje een stukje verder vliegen naar de toverberg.

Op de dobbelsteen staat ook een paarse donderwolk. Als je deze gooit dan maakt jouw heksje een foutje en spreekt een toverspreuk uit waardoor haar linkerkaart helemaal naar rechts doorschuift (en het dus moeilijker wordt voor de andere spelers om bij haar de juiste plaatjes te vinden).

De heks die als eerste de toverberg weet te bereiken, heeft het spel gewonnen en mag het heksenbal openen.

… en de waardering

Klein Donderheksje is een simpel memory-spelletjes voor kinderen. Zoals alle Haba-spellen ziet het er prachtig uit en is het spelmateriaal lekker stevig. Omdat heel veel spellen voor kleintjes gebruik maken van memory-achtige elementen (denk aan Jakkiebak Kippekak, Up and Down en Middernacht Vampierennacht), is Klein Donderheksje niet echt origineel te noemen. Maar dit is niet erg want hierdoor is het spel heel snel uit te leggen en zullen kinderen het ook zonder hulp kunnen spelen. Het is gewoon een degelijk spelletje, voor een vriendelijk prijsje in een prachtige uitvoering. Kinderen zullen dit met plezier spelen, ouders zullen er wat sneller op zijn uitgekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *