Pimp your Wingspan (nog een beetje meer)

Geplaatst door

De vaste lezers van het blog weten inmiddels wel dat mijn man en ik een grote fan zijn van Wingspan. We naderen ons 200e potje en zijn nog steeds niet op dit spel uitgekeken. Wingspan ziet er van zichzelf al fantastisch uit. De vogelkaarten zijn echt prachtig geïllustreerd. De spelersborden zijn net kleine schilderijtjes. En het vogelhuisje is een een functionele en hele oogstrelende toevoeging. De enige dingen die er wat minder mooi uitzien zijn het Einde Ronde Doelen bordje en de saaie houten blokjes waar je je acties mee selecteert. Ik had al een keer eerder een aantal sets met houten vogeltjes gekocht ter vervanging van de saaie houten blokjes. Vlak nadat ik deze had gekocht, brachten ze ook een extra mooi Einde Rollen Doelen bordje uit. Ik heb die toen samen met nog een paar extra setjes vogels gekocht.

Vorig jaar kwam er een Kickstarter campagne voorbij waarbij je de nieuwe vogels kon kopen die ze voor de Oceanië-uitbreiding hadden ontworpen. Ik heb drie keer diep ademgehaald en op “back this project” gedrukt. En bij het bestellen heb ik nog wat extra setjes vogels gekocht én heb ik ook de mooie houten fiches voor het voedsel en de nectar gekocht. En daarna begon het lange wachten tot mijn bestelling zou worden bezorgd.

Twee weken geleden was het zo ver en kwam de postbode een dikke envelop met mijn Wingspan-goodies brengen. Ik ben heel blij met mijn aanschaf. De vogels waren conform mijn verwachting erg leuk. De voedselfiches en nectar-fiches overtroffen mijn verwachtingen. Ze zien er echt super leuk uit. En dat is extra knap omdat ze best klein zijn en het dus best een precisie-klusje moet zijn om ze te maken en beschilderen. We hebben inmiddels al een paar keer met de nieuwe fiches en vogels gespeeld en het voegt voor ons echt nog een beetje extra speelplezier toe dat het spel er nog mooier uitziet.

Met welke vogel zou jij willen spelen, als je aan mijn spellentafel aanschoof voor een potje Wingspan?

Bijeneter
Blauwe Gaai
Dodo
Emoe
Goudsijs
Grote Geelkuif Kaketoe
Kakapo
Kasuaris
Kerkuil
Kleine Pinguin
Kookaburra
Lori van de Blauwe Bergen
Rode Kardinaal
Roodborstje
Roze Kaketoe
Specht
Uilnachtzwaluw
Amerikaanse Zeearend
Einde Ronde Doelen bordje
Voedselfiches
Nectarfiches

2 reacties

    1. Ik heb ze bij Meeplesource gekocht. Bovenop de prijs en verzendkosten komen dan ook nog importheffingen omdat ze uit het buitenland komen. Het is dus best een uitgaaf, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad dat ik ze heb gekocht.

      https://meeplesource.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *