Ticket to Ride: San Francisco

Geplaatst door

2-4 spelers (vanaf 8 jaar)
10-15 minuten
Auteur: Alan R. Moon
Uitgever: Days of Wonder (2022)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 2 Gemiddelde: 3.5]

Het spel…

Deze zomer verscheen weer een nieuwe versie van de Ticket to Ride steden-serie. Nadat we per taxi New York, per bus Londen en per kar Amsterdam hebben ontdekt, is het nu tijd om met de tram San Francisco te gaan verkennen.

Ticket to Ride San Francisco is, net als de andere steden-edities, een sterk versimpelde versie van Ticket to Ride met een kleine twist. De basis is dat je door de juiste kaarten te sparen trammetjes op het bord mag leggen en dat je hiermee opdrachten kan vervullen. Hier scoor je punten mee en wie de meeste punten scoort, wint het spel.

De twist in dit spel is dat er op verschillende plekken souvenirs te krijgen zijn. Als je een verbinding maakt met zo’n locatie, dan mag je het bijbehorende souvenir pakken. Hoe meer je er hebt, hoe meer bonuspunten je bij de eindtelling krijgt.

Een tweede kleine twist is dat je op drie routes verplicht ten minste één joker-kaart moet gebruiken. Dit kenden we al uit verschillende landen versie van Ticket to Ride, maar dit is de eerste keer dat dit ook in een steden-versie wordt gebruikt.

…en de waardering

Ticket to Ride is zo’n geweldig goede basis, dat je wel iets heel raars moet doen om er een slecht spel van te maken. Dat is ook bij San Francisco niet gebeurd. Dit is weer een prima steden-variant die ik met plezier op tafel leg. Ook deze variant bevat weer de essentie van Ticket to Ride, maar dan in een kort spelletje en met een kleine twist waardoor hij net anders is dan de andere steden-versies.

Ik ben een die-hard Ticket to Ride fan en vind het dus leuk om deze variant te hebben. Als je wat minder fanatiek bent, dan heb je denk ik genoeg aan één steden-variant (kies vooral de stad die je het meest aanspreekt). Door de korte speelduur is de variatie binnen de stedenversies namelijk wat kleiner dan bij de grote landen-versies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *