Gespeeld: februari 2021 (Peter Hein)

Geplaatst door

Door een weekje voorjaarsvakantie was februari deels een flashback naar mijn jeugd. Dankzij enkele minderjarigen in het gezelschap speelde ik in dezelfde maand zowel Monopoly als Uno, dat durf ik gerust een unicum te noemen.

In mijn statistieken kwam ik Uno niet tegen. Het is daarmee het enige en dus leukste nieuwe spel dat ik deze maand speelde. Nou ja, nieuw. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of ik de officiƫle versie ooit heb gespeeld (ik vermoed van niet), maar het traditionele spelletje pesten heb ik in mijn jeugd ad nauseam gedaan. Laat ik het erop houden dat ik me niet voor kan stellen dat een gezelschap volwassenen dit op tafel legt. Het feit dat de jongste in mijn gezelschap 14 was vond ik al twijfelachtig genoeg.

Na een hiaat van ruim tien jaar speelde ik ook weer eens Qwirkle. Deze kleurige versie van Scrabble voor analfabeten is nooit een van mijn lievelingsspellen geweest, maar het was leuker dan ik me herinnerde. Ik speelde de reiseditie, met kleine schattige steentjes en zodoende een overzichtelijk speelveld. Nu ik er zo over nadenk speel ik toch de gedachte om die reiseditie aan te schaffen.

De topspellen van deze maand waren Favor of the Pharaoh en My City. De campagne begint aardig op te schieten, we zijn nu halverwege en hebben daarmee ook een idee hoe het ‘eeuwige spel’ er uit zal zien. Het is nog steeds een boeiende speelervaring en gelukkig voor de spanning gaan de scores gelijk op.

Ik schrijf hier alleen over de spellen die ik daadwerkelijk aan tafel speel. Online spellen zoals op BGA tel ik nooit mee in mijn administratie. Ik speel daar vrijwel alleen spellen die ik al ken, maar af en toe leer ik er een nieuw spel. Op dit moment ben ik erg gecharmeerd van Res Arcana, een kaartspel van Tom Lehmann. Voor BGA had ik er maar weinig over gehoord, maar afgaand op de naam van de auteur heb ik het eens geprobeerd en daar nog geen moment spijt van gehad. Van dit spel zie ik nog wel een fysiek exemplaar in mijn kast verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *