Gespeeld in april

Geplaatst door

Jaja, ik moet natuurlijk hard met de top-100 aan de slag… Maar ik werk toch eerst even dit klusje af. Per slot van rekening heb ik weer een paar leuke nieuwe spellen gespeeld.

In totaal 38 verschillende spellen voor in totaal 119 potjes. Een persoonlijk maandrecord. Vooral veel gedobbeld en ge-Kniziaad:

19x Geharrewar in de Sushi-bar
12x Roll through the Ages
8x Tai Pan, Race for the Galaxy
7x Carcassonne junior, Keltis BMM
6x Dominion
5x Vlinderspel
4x Stef Stuntpiloot
3x Kiekeboe, Fits, Im Bann der Pyramide, Stenen Tijdperk
2x 30 Seconds, Dier op Dier: het kaartspel, Einfach Genial kaartspel, Spokentrap, Halli Galli junior, Wizard

Leukste nieuwe spel van april:
Tribun: een leuk werkschaffings- annex meerderhedenspel. Zet mannetjes in om kaarten te pakken en te mogen spelen, speel kaarten om de dingen te verkrijgen die je voor de overwinning nodig hebt. Vanwege de verschillende overwinningscondities zijn er veel wegen die naar Rome en de overwinning leiden. Voor mijn eerste potje kozen we voor een kort spel. Het werd wel erg kort, want na drie ronden was het al voorbij! Maar het smaakte naar meer.

Andere nieuwe spellen:
Geharrewar in de Sushi-bar: leuk en simpel dobbelspel. Zie ook mijn recensie.
Carcassonne junior: erg goede versie voor de kleinsten, een must voor iedere spellenminnende ouder. Zie ook mijn recensie.
Keltis Bring Mich Mit: een onderhoudende en vlotte ‘raapversie’ van de SdJ-winaar. Mijn eerdere opmerkingen over het niet kopen van varianten eet ik hiermee definitief op.
Vlinderspel: een kinderspel uit de hele oude doos. Cadeautje van Dagmar, dat door Vera erg gewaardeerd wordt. (Door mij minder, sorry Dagmar)
Kiekeboe: weer een leuk memory/reactiespel voor kleuters. Zie weer mijn recensie.
Fits: voor Knizia een wat minder spel. Best OK, maar ik kan zonder. Op BGG zijn ze helemaal lyrisch, ik speel liever Finito! Lees ook de recensie.
Im Bann der Pyramide: simpel en kort kaartspel van Wolfgang Kramer. Best OK, maar hij heeft betere gemaakt.
Dier op Dier kaartspel: bah, wat een stom en slap aftreksel van het origineel. Mijden als de pest. Ik sluit me aan bij de recensie van Dagmar.
Einfach Genial kaartspel: een geslaagde bewerking van het bordspel, veel beter dan de BMM-versie. Ik mis de dynamiek van het bord wel een beetje, maar daar stelt het kaartspel nog wel iets tegenover. Alleen nog gespeeld met twee, ik ben benieuwd hoe dit met meer speelt.
KvC: Deutschland Edition: weer een aardige variant, dit keer met wat eenvoudiger regels dan het basisspel. Ik speel liever gewoon vanille Catan, maar ben natuurlijk wel benieuwd naar ‘onze’ versie voor de Lage Landen.
Le Havre: leuker en minder complex dan ik vantevoren vreesde. Wel weer met een hoop gedoe en chroom als in Agricola, en die speelduur! Een half potje gespeeld met de volledige versie. Volgens sommigen, wiens mening in hoog aansla, voegt de volledige versie maar weinig toe aan het basisspel (behalve extra speelduur van bijna een uur), dus ik moet de basisversie ook maar eens proberen.

Goed, dat was het weer voor deze maand, verder met die top-100.

Eén reactie

  1. Ik ben nooit verder gekomen dan de regels van het vlinderspel. Als het spel mijn verwachtingen waar maakt, dan kan ik me heel goed voorstellen dat het niet leuk is. Ik heb het spel ooit gekocht omdat ik herkende als een spel dat ik op de kleuterschool heb gedaan en dat ik toen volgens mij leuk vond. Voor Vera is er dus ook nog hoop dat haar smaak zich verder ontwikkeld. En tot die tijd vind ik het leuk om te horen dat ze er plezier aan beleefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *