Gespeeld: juli 2021 (Peter Hein)

Geplaatst door

Tegen mijn gewoonte in kwam ik pas de dag voor ik weer begon met werken terug van vakantie, waardoor dit overzicht even op zich heeft laten wachten. Vanwege corona hadden we de vakantie pas laat en niet te ver gepland. Zo kwam ik er achter dat Duitsland niet alleen tijdens enkele dagen in oktober de moeite van het bezoeken waard is. Mijn spelcollectie breidde zich zelfs met een titel uit. De nieuwe spellen die ik deze maand speelde waren overwegend luchtige familiespellen. Het kiezen van de leukste was nog niet heel eenvoudig; voor nu kies ik voor Lamaland.

Phil Walker-Harding ontwerpt het type spellen dat rond de eeuwwisseling dominant was. Tegenwoordig kunnen regelboeken niet dik en spelmateriaal niet overdadig genoeg zijn, toen had je aan een paar bladzijden genoeg om een elegant spel te kunnen spelen. Imhotep voelt weldadig ouderwets aan, hetzelfde geldt voor Lamaland. Je bent lekker bezig met het puzzelen hoe je de tegels het handigst kunt plaatsen, voor welke kaarten je wilt sparen en heel belangrijk: zorgen dat je je de pas niet af laat snijden door je medespelers. Dat alles met een vrolijke vormgeving en binnen drie kwartier te spelen. Van dit soort spellen zijn er eigenlijk nooit genoeg.

De andere nieuwe spellen van deze maand:

Lost Cities: Het dobbelspel: weer een verrassend leuke toevoeging. Dobbelen om tegels te pakken en bijzonder interactief.
Roam: een leuk puzzelspel met fraaie en dromerige vormgeving
Lama: Het dobbelspel: toch een tikje minder leuk dan de kaartversie, maar zeker de moeite waard
Fairy Trails: een listig logistiek spelletje, dat nogal last heeft van een gebrek aan overzicht. ‘Spaghettibrij’ is wel een treffende omschrijving voor hoe het spel er al snel uitziet.

Een ander hoogtepunt van deze maand dat ik eindelijk eens Castle Ravenloft kon spelen met beschilderde miniaturen. Dat heeft een collega ooit eens voor me gedaan, met een resultaat dat ik nog niet met jaren oefening zou bereiken. Het geeft nog een stuk extra speelplezier aan een spel dat sowieso al vooral leuk is om te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *