Gespeeld: maart 2021 (Peter Hein)

Geplaatst door

Kwantitatief was maart een matige maand, maar de nieuwe spellen die ik speelde maakten veel goed. Dat waren er ondanks de eindeloos verlengde avondklok toch vijf, waarvan ik er drie met veel plezier deed. Er kan er maar eentje de leukste zijn, en die titel gaat deze maand naar Lama Party.

Omdat de Duitse editie al eerder verschenen was en Lama ook in Nederland aardig succesvol leek was het geen verrassing dat de feestelijke opvolger ook hier zou arriveren. De aankondiging had ik gemist, maar bij een welkom bezoek aan de lokale spellenwinkel zag ik het tot mijn verrassing ineens liggen. Het bleek dat Lama Party exclusief aan spellenspeciaalzaken werd geleverd, die kunnen zo’n steuntje nu wel gebruiken. Omdat Lama bij mij thuis een van de meest gespeelde spellen is mocht deze ongezien mee. Lama Party is alles wat Lama is, maar dan nog net een stukje leuker. Zo dacht de rest van het gezin er ook over. Dit zal dus wel net zo vaak op tafel komen, Lama zie ik vanaf nu vooral stof verzamelen.

De andere nieuwe spellen die ik speelde, met de leukste voorop, waren:

Tranquility: een lekker vlot samenwerkingsspel met eenvoudige spelregels, maar minder eenvoudig om te winnen. Minder vreemd dan The Mind, net wat toegankelijker dan Hanabi.
Bonfire: ik ben niet de grootste Feldfan, maar van een leuke puzzel op zijn tijd houd ik wel. Ik was wat argwanend bij Bonfire, maar het bleek reuze mee te vallen. Het is een echte Feldpuzzel, maar nog wel op een leuke manier. Je moet wel een beetje zitvlees hebben en graag met je eigen dingetje bezig zijn. Ik speelde het twee keer met Anton en die beide potjes duurden allebei twee uur. Twee keer twee uur waarin ik me prima vermaakt en geen moment verveeld heb, maar het betekent wel dat de omstandigheden waarin ik Bonfire op tafel krijg erg, erg zeldzaam zijn.
Chili Dice: Yahtzee met extra’s. Tja. Best ok, maar we zijn inmiddels vijftig jaar verder.
Wizard dobbelspel: krijgt de prijs van het meest zinloze spel van 2021. Mijn ene potje was genoeg, dit hoef ik nooit meer te spelen. Geen invloed, geen spanning, geen betrokkenheid bij wat anderen doen. Snel vergeten maar.

Verder speelde deze maand mijn spellenleven zich weer voor een groot gedeelte af op BGA. Die site begint steeds meer op de echte wereld te lijken: de nieuwe spellen komen er nu in een sneller tempo op dan ik bij kan benen. Het is nu bijna precies een jaar geleden dat ik een account aanmaakte, daar zal ik binnenkort een terugblik van geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *